Queer Faces Migrant Voices (2017-2020)

Over: “De wereld wordt akelig stil zonder vrijheid van meningsuiting. Steeds meer stemmen worden tegenwoordig het zwijgen opgelegd door zelfcensuur, wetgeving en vooral angst en intimidatie”. In die gedachte presenteren we “Queer Faces Migrant Voices”, een radio- en fotografieproject dat zich richt op het delen van de verhalen van degenen die momenteel worden geportretteerd en gezien als “vijanden” en het geven van een stem aan jonge queer migranten en vluchtelingen die onlangs naar Nederland en Duitsland kwamen. Met dit project vestigen we de aandacht op de LHBTIQ+ migranten en hun levensverhalen.

Rol Stichting art.1: Het bedenken, vormgeven en uitvoeren van een podcast project voor LHBTi nieuwkomers en statushouders in Nederland in 2017. Dit project kreeg een uitbreiding in 2018 nadat Stichting art.1 en Kijufi gingen samenwerken en art.1 naast de Nederlandse deelnemers ook de Duitse deelnemers trainde in podcast en storytelling. Deze samenwerking werd in 2019 uitgebreid met een nieuwe serie trainingen in Amsterdam en Neurenberg met een afsluitende presentatoe van 12 deelnemers tijdens Nuremberg International Human Rights Film Festival.
Partners: This project is a Dutch-German collaboration between Stichting art.1 Amsterdam and Kijufi Berlin and funded by Fonds voor Cultuurparticipatie / Fonds Soziokultur, BJA-COW and AMVJ Fonds.

More: https://qfmv.wordpress.com/

Date:
Category:
T e r u g n a a r b o v e n T e r u g n a a r b o v e n
STICHTING ART.1

Artivism: Activism through the Arts