Het Team

Is directeur en initiatiefnemer van Stichting Art. 1 en het International Queer & Migrant Film Festival. Hij studeerde European Studies en richtte in 2011 de Stichting art.1 op, met als doel films en documentaires te maken over taboe-onderwerpen. Zijn films zijn vertoond op meer dan 140 internationale filmfestivals, op middelbare scholen en op Nederlandse ambassades wereldwijd. Als filmmaker regisseerde hij verschillende films, waaronder de bekroonde documentaire I Am Gay and Muslim en de Turkish Boat. Hij heeft film/LHBT-projecten opgezet in verschillende landen zoals Japan, Pakistan, Argentinië, Suriname, Marokko, Algerije, Tunesië en Turkije, vaak met financiële steun van Nederlandse Ambassades. Zijn huidige projecten richten zich op trainingen en workshops voor mensenrechtenactivisten, journalisten en LHBT/gendergelijkheid activisten en het versterken van artivisme in verschillende landen in en rond de EU. Chris Belloni werd verder genomineerd als Amsterdammer van het jaar 2020. In 2022 lanceerde hij Supernova Cinema, de alternatieve bioscoopruimte in het centrum van Amsterdam. Hij deed zijn jurywerk op verschillende filmfestivals, waaronder Berlinale’s Teddy Award (2020), PriFest (2021), St Petersburg Side by Side LGBT Film Festival (2021), Humans of Film Festival (2022).

STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 /

Galo is schrijver, redacteur en storyteller. Hij studeerde Business and Marketing in Chili (2015), Storytelling in Cuba (2017), Storytelling Facilitation in Palestina (2018), en heeft een duale Master in Heritage and Memory van de Universiteit van Amsterdam (2019). In 2022 behaalde hij een diploma in EU Project Design and Management. Galo’s academische en werkpaden zijn gevormd door de ongrijpbaarheid van woorden, verhalen en hoe deze de werkelijkheid beïnvloeden. Zijn interesses zijn sociale verhalen en verbondenheid, identiteit en diversiteit, en het gebruik van storytelling om mainstream verhalen en collectieve identiteiten te infiltreren en te beïnvloeden. Galo trad in 2018 in dienst bij Stichting art 1. als stagiair en is sindsdien gebleven als schrijver, redacteur, storytelling trainer en momenteel Hoofd Internationale Partnerschappen en samenwerking.

STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 /

Antonij heeft een diploma in architectuur en techniek, maar nadat hij vanwege homofobie zijn geboorteland Noord-Macedonië was ontvlucht; zet hij zich nu in voor mensenrechten/LGBTIQ+-rechten, het worden van artivist en artivisme-trainer en het gebruiken van de kunstmethode om stereotypen en discriminatie te doorbreken. Zijn eerste artivisme campagne, “Culture of Humiliation”, had tot doel het bewustzijn te vergroten over pesten en cyberpesten op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit. Na een succesvolle tentoonstelling in Slovenië, werd Antonij uitgenodigd om zijn werk te presenteren voor het International Queer & Migrant Film Festival in Amsterdam, waar hij als stagiair bij Stichting art 1 kwam werken. Sindsdien is hij in de organisatie gebleven en werd hij projectmanager van de projecten Queer Faces Migrant Voices en Youth Artivists for Change, evenals producent van het International Queer & Migrant Film Festival Amsterdam. In 2018 ontving Antonij de Human Rights Award tijdens het International Queer & Migrant Film Festival voor zijn inspirerende werk en verhaal. Antonij is momenteel een trainer in Artivism voor meerdere projecten van Stichting art.1

STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 /

Saleem is filmmaker, schrijver en fotograaf. Zijn werk houdt zich bezig met momenten in het dagelijks leven terwijl hij vragen rond gender, sociale beperkingen en interpersoonlijke relaties onderzoekt. Zijn korte film “12 Centimeters” won de juryprijs op het Franco-Arab Film Festival in Jordanië in 2015. Zijn experimentele film “Button” werd vertoond in The Jordan National Gallery of Fine Arts en tijdens de tentoonstelling Ephemeral Spaces in Wenen in 2017. In In 2018 werd zijn experimentele film “Postcards” vertoond in de ROFFA Film Club in Rotterdam, Nederland. Saleem is een van de soft skill-methodiektrainers van Stichting art.1, met name in het maken van films voor het project “Youth Artivists for Change” en het project “Artivists for Social Change – Suriname” (2019-2021) en Artivist Stafete (2021-2023).

STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 /

Amir is a Caribbean & Lebanese multidisciplinary creative whose queer and trans identity works as a backdrop for many of their projects.

 

They co-lead a collective called Club Transmission, a space to create a safer dancefloor for queer people in the Netherlands (Instagram: @club.transmission). They also have their own solo DJ career – working with many queer and non-queer venues alike such as Vrankrijk, De Trut, OT3O1, Kanaal40, Melkweg, Sexyland, Paradiso & De School. 

 

They also currently work as a researcher at ARIAS (Instagram: @arias_amsterdam) working together with artists, researchers, and creatives, to unlearn scripts and hold space for BIPOC Queer and Trans narratives through the medium of workshops. At the Queer Network, they work as the social media & marketing manager, working to create a platform that interacts with both the network and the community in an honest and engaging way.

STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 /

Rick is Project Manager for the Queer Network Amsterdam, having joined Stichting art.1 in 2021. Since then Rick has been the main focal point for the organization’s national advocacy branch, likewise participating in the Rainbow Coalition of Gemeente Haarlem Next to Queer Network Amsterdam. They work on behalf of Stichting art.1 for Queer Amsterdam – the organizer of the new Queer Pride Week in the Dutch capital. Rick graduated in 2022 with a master’s degree ‘DAS Creative Producing’ and specialized in the world beyond the binary, with an emphasis on consent culture. They also hold a degree in Performance Arts Production (2018). Rick works as a coordinator of production at DutchCulture since 2017, as a member of the mime collective Rotor Performance, and since 2022 as a business producer at the What You See festival. They are part of the monitoring committee of the Council for Culture.

STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 /

Kim werkt als freelancer voor Stichting Art. 1 als marketeer, danser, coach en programmeur voor IQMF. Kim werkt aan verschillende trainingsmodules over diversiteit en inclusie op de werkvloer.

STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 / STICHTINGART.1 /

Shayne McCreadie is geboren en getogen in Amsterdam en werkt momenteel als cultureel programmeur en organisatiecoach. Ze heeft De Cultuurshifters opgericht, dat zich richt op het ondersteunen van bedrijven om diversiteit en inclusie op de werkvloer te integreren. Ze werkt graag met teams en teamleiders en leert hen de basisbeginselen van Deep Democracy. Ze geeft ook creatieve workshops en cureert speciale programma’s voor het International Queer & Migrant Filmfestival.

T e r u g n a a r b o v e n T e r u g n a a r b o v e n
STICHTING ART.1

Artivism: Activism through the Arts