Queer Network Amsterdam (2021-2023)

Over: Queer Network Amsterdam is een solidariteitsnetwerk van Amsterdamse LHBTIQ+ organisaties, grassroots initiatieven en individuen. De kern van het netwerk is om de verhalen van LHBTIQ+ zwarte mensen, mensen van kleur en transgender mensen zichtbaar op de voorgrond te brengen. Queer Network Amsterdam bestaat uit 23 organisaties die streven naar een structureel diverser en inclusiever Amsterdam. Het netwerk is er sterk van overtuigd dat de zichtbaarheid van seksuele diversiteit niet beperkt moet blijven tot slechts 1 Pride week, maar 365 dagen per jaar.

Rol Stichting art.1: In dit project vervullen wij de rol van hoofdaanvrager wat eindverantwoordelijkheden op het gebied van rapportage en financiële administratie naar de donor met zich meebrengt. Stichting art.1 ontwikkelde het handboek voor Ondertoekenningen & tenders en is verantwoordelijk voor de herfinanciering van alle 22 andere maatschappelijke organisaties van het netwerk. Ook leidt art.1 de vergaderingen en speelt het een sleutelrol bij het opbouwen van netwerken en het leveren van het ecosysteem voor capaciteitsopbouw van het netwerk.

Partners: Amsterdam Museum, Beards of Berlin, Black Pride, Colorful Pride, COC Amsterdam, Fite Qlub, LGBTQI+ Youth Performance Initiative, Survibes / Mikel Haman Foundation, Marok Kueer Zawya, Papaya Kuir, Pride Photo, Queer Currents, Queer is not a Manifesto, Sehaq, Stichting art.1, Stichting Pera, Stichting OndersteBoven, De Vijf Windstreken Stichting (Abou Nuwas), TranScreen, Transketeers, TRANS magazine, Trans United Europe

More: https://www.queernetworkamsterdam.com/

Date:
Category:
T e r u g n a a r b o v e n T e r u g n a a r b o v e n
STICHTING ART.1

Artivism: Activism through the Arts