International Queer & Migrant Film Festival (2015-nu)

Over: Stichting art.1 initieerde in 2015 het International Queer & Migrant Film Festival (IQMF) in Amsterdam en organiseerde in 2022 de 7e editie. IQMF is een filmfestival met internationaal geprezen films met een sterke focus op films op de snijvlakken van seksuele diversiteit in relatie tot migranten en migrantengemeenschappen. Het festival groeide uit tot een multidisciplinair platform met film, debat, theater, literatuur en kunstexposities. Van 2015 tot nu cureerden we filmprogramma’s op filmfestivals in Buenos Aires, Tokio, Berlijn, Kopenhagen, Oslo, Athene, Tunis, Istanbul. IQMF zag lentefestivals in de Westelijke Balkan, Azerbeidzjan en andere delen van de wereld, en is een frequente gast van veelgeprezen filmfestivals zoals Berlinale. Oprichter Chris Belloni nam deel aan jury’s op filmfestivals als Teddy Award Berlinale (2020), PriFest (2021), Humans of Film Festival (2022).

Rol Stichting art.1: Het bedenken en uitvoeren van een filmfestival dat queer film in relatie tot migranten en vluchtelingen centraal stelt. IQMF is in de loop der jaren gegroeid tot een multidisciplinair festival waar naast film plaats is voor performance, theater, fotografie en verdieping. Het IQMF Academy programma is het enige driedaagse workshopproogramma voor queer filmmakers ter wereld.

Partners: LAB111, Rialto, Melkweg Cinema, De School, Gemeente Amsterdam, Transcreen, verschillende internationale film festivals, Queer Network Amsterdam, Queer & Pride Amsterdam, Roze Filmdagen, Cinemasia, queer.red

More: www.iqmf.nl

Date:
Category:
T e r u g n a a r b o v e n T e r u g n a a r b o v e n
STICHTING ART.1

Artivism: Activism through the Arts