Start Up (2021-2023)

Over: Het St’Art Up-project heeft tot doel straatkunst in te zetten als middel om sociale uitsluiting en isolement tegen te gaan en om actieve burgerparticipatie en sociaal ondernemerschap voor leden van de primaire doelgroep te stimuleren. Het St’Art Up-project heeft tot doel een straatkunsttraject te ontwikkelen voor jongvolwassenen als belangrijkste leden van de doelgroep. Het traject stelt hen in staat hun gevoelens en gedachten, evenals ideeën en angsten te uiten door nieuwe creatieve/digitale vaardigheden en kennis van zelfondernemerschap op te doen. Het project wordt gefinancierd door Erasmus+, het EU-programma ter ondersteuning van onderwijs, opleiding, jeugd en sport.

Rol Stichting art.1: Het schrijven van de teksten voor de toolkit, het organiseren van multiplier events en het dissemineren van de toolkit en de andere outputs naar jongerenwerk organisaties in Nederland wat bijdraagt aan een verbeterd ecoosysteem voor jongerenwerk.

Partners: Ecole de la deuxième chance Normandie, Associazione N.E.T. (Networking Education and Training), Dundee and Angus College, Asociación ACE (Aprende, Coopera y Emprende), Stichting art.1, Searchlighter Services Ltd, PCX Computers & Information Systems

More: https://startupstreetart.eu/

Year:
2021-2023
Date:
Category:
T e r u g n a a r b o v e n T e r u g n a a r b o v e n
STICHTING ART.1

Artivism: Activism through the Arts