About us

Stichting art.1 is een in Amsterdam gevestigde stichting die werkt aan internationale samenwerkingsprojecten op het gebied van menselijke ontwikkeling, democratische participatie en mensenrechten door middel van kunst.

We werken op het snijvlak van sociaal en cultureel werk en gebruiken kunst als drijfveer voor verandering. De organisatie is opgericht in 2011 en gebruikt het eerste artikel van de Nederlandse grondwet als grondleggend document, waarin staat dat niemand mag worden gediscrimineerd op grond van religie, ras, politieke of seksuele voorkeur – de naam van de organisatie verwijst naar ‘artikel’ en naar kunst, en ontwerpt en voert grote, middelgrote en kleinschalige projecten uit waarbij kunst wordt gebruikt als een vorm van expressie, communicatie en sociale transformatie.

We produceren film, podcast en storytelling in het kader van mensenrechten en LHBTI-rechten en ontwikkelen kunstopleidingen voor persoonlijke ontwikkeling. In de loop der jaren produceerde art.1 meerdere prijswinnende documentaires en korte films en werkte het aan een meer inclusief en divers landschap voor filmmakers. Door middel van verschillende projecten, zoals het gerenommeerde International Queer & Migrant Film Festival en Supernova Cinema, bouwt Stichting art.1 aan haar naam als innovatief en daagt ze voortdurend de status quo uit.

Door de jaren heen werkte Stichting art.1 samen met getalenteerde filmmakers, verhalenvertellers, changemakers, maatschappelijke organisaties en jongeren aan het zichtbaar maken van mensenrechten en LHBTI-rechten door middel van meerdere kunstprojecten in verschillende delen van de wereld. We bieden een platform voor al die onvertelde verhalen die verteld kunnen worden door middel van film, podcast en storytelling. De stichting groeide uit tot een bureau voor menselijke ontwikkeling, democratische participatie en mensenrechtenprojecten met partners over de hele wereld.
STICHTINGART1

Meer te weten komen

ONZE MOOIE
PROJECTEN

No posts were found for provided query parameters.

T e r u g n a a r b o v e n T e r u g n a a r b o v e n
STICHTING ART.1

Artivism: Activism through the Arts