News1Crowdfunding Supernova Cinema

Crowdfunding Supernova Cinema

Stichting art.1 en International Queer & Migrant Film Festival gaan een nieuwe bioscoop opzetten in het OT301 gebouw. We gaan eindelijk ons eigen huis krijgen dat we inrichten als safer space voor kunst, film, workshops en filmvertoningen! Om de cinema te kunnen realiseren zijn we een crowdfunding campagne gestart op Voordekunst platform en we kunnen alle hulp hierbij gebruiken!
Wat is Supernova Cinema?
Supernova Cinema wordt een safer space cinema in Amsterdam, met liefde opgericht door het team van het jaarlijkse International Queer & Migrant Film Festival. Bij Supernova Cinema ontdek je een alternatieve en inclusieve programmering met indie film, debat en workshops gericht op actuele nieuwe perspectieven, queer topics, migratie, diversiteit & identiteit. Supernova Cinema biedt een platform aan opkomende filmmakers, organiseert uitwisselingen met internationale kunstenaars en bijzondere festivals en werkt vanuit artivism, waarin kunst en activisme samen bijdragen aan onze wereld.
Wie zit er achter Supernova Cinema?
Het team achter Supernova Cinema bestaat voor een groot deel uit het team van art.1 en de programmamakers van International Queer & Migrant Film festival en er zijn verder mensen bij betrokken die zich vanuit hun professionele bestaan bezighouden met onderwerpen als representatie, dekolonisatie en herdenken. Wij zijn een zeer divers team ondersteund door een groep van enthousiaste vrijwilligers en cinema-lovers. Het bestuur van de stichting bestaat uit leden met een achtergrond in cinema, de academische wereld en de kunsten.
Link naar crowdfunding campagne: https://www.voordekunst.nl/projecten/12579
Link naar Supernova cinema video: https://vimeo.com/584185299
We hopen je snel te kunnen begroeten in Supernova Cinema!
B a c k T o T o p B a c k T o T o p
STICHTING ART.1

Artivism: Activism through the Arts