Queer & Pride Amsterdam (2023-nu)

Over: Queer Amsterdam is een collectief van 8 organisaties die een nieuwe aanpak formuleren voor een meer inclusief en divers Amsterdam Pride beleid wat resulteert in Queer & Pride Amsterdam. Stichting art.1 is een van deze 8 organisaties. Queer Amsterdam is verheugd aan te kondigen dat het de organisatie van Pride in 2023 gedeeltelijk op zich zal nemen. Van 22 juli tot en met 28 juli zal de stad queer- en transness in al zijn vormen en maten, in al zijn kleuren en schakeringen van diversiteit laten zien. De stemmen van de queer community zullen ons de weg wijzen. Waarden als sociale rechtvaardigheid, antidiscriminatie en nationale en internationale solidariteit zullen de rode draad vormen in het programma.

Rol Stichting art.1: Wij zijn een van de oprichters die hebben meegewerkt aan het schrijven van het projectvoorstel, de onderhandelingen met de gemeente Amsterdam, de organisatie van de nationale & internationale conferentie en de filmprogrammering van het filmfestival.
Partners: Stichting Homomonument, Fite Qlub, Black Pride, Queer is not a Manifesto, Transcreen, Roze Ambassade, Pride & Sports, Stichting art.1
More: https://queer-amsterdam.com/english

Year:
2023-nu
Date:
Category:
T e r u g n a a r b o v e n T e r u g n a a r b o v e n
STICHTING ART.1

Artivism: Activism through the Arts