De Turkse Boot

Tijdens Gay Pride 2012 in Amsterdam vaart er voor de eerste keer ooit een boot met jonge Turkse homoseksuelen mee. In de documentaire De Turkse boot vertellen een aantal van hen openhartig over hun geaardheid in combinatie met hun culturele achtergrond.

De twee Turkse Amsterdammers, Döne en Serdar, worden op de voet gevolgd tijdens hun voorbereidingen voor deze spannende dag. De Turkse boot toont de obstakels die Döne en Serdar in hun leven hebben ervaren, maar geeft ook een helder beeld hoe je verschillende identiteiten in jezelf kunt verenigen en de balans kunt vinden tussen de keuze voor je eigen geluk en de eer van de sociale omgeving.

In 2013 is deze film vertoond op veel internationale festivals waaronder in Sydney, Berlijn en Tel Aviv. In 2014 wordt de film o.a. in Florida en Wenen vertoond. Ook wordt de film regelmatig vertoond tijdens voorlichtingsbijeenkomsten in Nederland en op Hogescholen in Amsterdam. Hou onze blog in de gaten voor de vertoningen van deze film. Voor meer informatie klik hier voor de officiële website.