IQMF x Afrovibes

Cineblend programmeert in samenwerking met International Queer & Migrant Film Festival tijdens het Afrovibes festival in de Tolhuistuin een film rondom het them queer in Africa. Dit is The Pearl of Africa van Jonny von Walström, de prijswinnaar van IQMF Best Film Award 2016.

Datum: 30 september, 17.00 @ Tolhuistuin

IQMF Academy 2017 – open call

De inschrijving voor IQMF Academy 2017 staat online! Ben jij een jonge filmmaker en geïnteresseerd in de thema’s migratie, minderheidsgroepen en seksuele diversiteit? Doe dan mee aan dit driedaagse workshop-programma tijdens het International Queer & Migrant Film Festival, van 6 t/m 8 december 2017. Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier.

Open call for IQMF Academy 2017! Are you a young film maker and interested in topics like migration, minority groups and sexual diversity? Then IQMF Academy is totally something for you! Don’t wait any longer and tell us more about yourself via the submission form

Queer Faces Migrant Voices is begonnen!

Eind augustus 2017 vonden de eerste workshops plaats van Queer Faces, Migrant Voices, een nieuw project van Stichting art.1. in samenwerking met het One World Festival Berlin & KIJUFI.

In dit project krijgen zestien deelnemers in Nederland en Duitsland workshops in storytelling en radio maken en werken ze aan een audioverhaal over hun vlucht naar Europa. Hun verhalen zijn in december te beluisteren op IQMF.

De workshops worden gegeven door radiomakers Lotte van Gaalen en Prosper de Roos.

Súper cool! We hebben een nieuwe website!

Zoals je misschien wel merkt: We hebben een nieuwe website! Vanaf nu kun je hier al het nieuws over Stichting art.1 volgen. Daarnaast kun je ons steunen door het donatieformulier in te vullen. Wil je vriend worden van de stichting? Dat kan ook, maak dan een bedrag over vanaf 35 euro per jaar.

Heb je vragen of opmerkingen over de nieuwe site? Schroom dan niet om het contactformulier in te vullen of om een mailtje te sturen naar info@stichtingart1.nl.

De Week van de Mensenrechten

We zijn opnieuw een samenwerking gestart met Stichting Discussiëren Kun Je Leren! In december hopen we samen met DKJL een reeks van debatlessen en debatbattles te organiseren voor jongeren uit het tweede leerjaar VMBO en HAVO. Centraal binnen dit project staat om jongeren de vaardigheden aan te leren voor het voeren van een constructief debat aan de hand van het thema mensenrechten en het gelijkwaardigheidsbeginsel.

Hou onze website in de gaten over de voortgang van dit project.

Oproep voor IQMF 2017

In december 2017 organiseren we de derde editie van het International Queer & Migrant Filmfestival, hét festival waar diversiteit in al zijn vormen mag zegevieren. En dan vooral met heel veel respect en liefde.

Heb jij een film gemaakt gerelateerd aan seksuele diversiteit in relatie tot migratie? Je kunt nu je film voor IQMF 2017 aanmelden via FilmFreeway. De eerste oproep is geopend tot 15 augustus 2017.